פעמים רבות שמעתי אנשים אומרים "הלוואי שהיית יודע לנגן, חבל שלא התחלתי עם זה בגיל צעיר". אז אם אתם Late Bloomers או מוסיקאים שמחפשים גיוון ההמלצה שלי בשבילכם היא יוקללה.
השיר 'רנה וג'ורג'ט מגריט וכלבם אחרי המלחמה' הוא חלק מהאלבום "Hearts and Bones" של פול סיימון. האלבום יצא בשנת 1983 והיה אמור להיות אלבום איחוד בין סיימון לגורפינקל, רעיון שנכשל מכיוון שגורפינקל התנגד לאופי האישי שלו.
חרחורים בקצב סדיר מתחילים להישמע ובתוך כמה שניות צליל מוכר ממלא את החדר. המוסיקה מתפשטת אל תוך האוזן ומתפזרת בכל הגוף, כמו סם. מאותו הרגע המסע מתחיל וזה לא משנה איפה אתה, משנה איפה המחבר התכוון שתהיה.
עם הצלחה אי אפשר להתווכח אבל בנוגע לבוסה נובה בארצות הברית אין לי ספק שהבחירות המוסיקליות של חברות התקליטים והמוסיקאים האמריקאים היו יותר אמריקאיות מברזילאיות.
לאחר מאבק משפטי ממושך זכתה היום איה כורם בנצחון קטן כשבית המשפט העליון פסק לטובתה בתיק נגד חברת "עננה". ראשית הסיפור בשנת 2005 בה כורם הייתה בגיל 22 וחתמה על הסכם עם חברת "עננה".
מכירים את "מיסרלו"? נעימת הפתיחה של הסרט "ספרות זולה". חשבתם פעם למה היא נשמעת כל כך ערבית? הביצוע המפורסם שייך לדיק דייל, גיטריסט גולש גלים מקליפורניה שנקרא "המלך של גיטרת הגלישה".
את הקריירה המקצועית התחיל יאנג כנגן הופעות. הוא הופיע בשנות החמישים עם: ג'וני קאש, קארל פרקינס ורוי אורביסון. בשנת 1964 הביטלס ביקשו מההרכב שיחממו אותם במסע ההופעות האמריקאי שלהם.
אחד האנשים הכי מהותיים ב"ממשק המשתמש" ו"חווית המשתמש" של הגיטרה החשמלית הוא בחור שלא שמעתם עליו מעולם בשם פרדי טווארס. טווארס הוא האיש העומד מאחורי הגיטרה האגדית "פנדר סטרטוקסטר".
אחד השירים היפים ביותר של הקרפנטרס נקרא For all we know, לטעמי השיר כל כך טוב עד כדי כך שהוא בוהק מעל רוב השירים באלבום האוסף של ההרכב וזה חתיכת הישג כי כל שיר שם הוא מאסטרפיס פסיכי.
18.12.17
אחד הקטעים היפים בסרט The Wrecking Crew (סרט המספר את סיפורם של נגני אולפן אמריקאים שחתומים על אלפי להיטים מפורסמים מהמאה העשרים) הוא הקטע המספר על ההקלטות של Something Stupid של ננסי ופרנק סינטרה. ננסי מספרת שבדיוק באותו זמן פרנק סינטרה הקליט עם ז'ובים את האלבום הברזילאי שלו וכשהם באו לאולפן נגני האולפן של פרנק יצאו וקבוצת המופרעים (ה Wrecking Crew) של ננסי הגיעה. ובאמת האלבום של פרנק עם ז'ובים הוא פאר יצירה קלאסי אבל החבר'ה של ננסי היו נגנים של רוקנ'רול. כאלה שיודעים "להתחפש" למוסיקה ממחוזות אחרים. אפשר להגיד שהם עשו מבחינה מוסיקלית את מה שדיוויד בואי ומארק בולאן של טי רקס עשו אחר כך מבחינה בימתית, הם ידעו להחליף צורה למה שבא להם. מה שלא עניין במיוחד את הנגנים של סינטרה.
הנקודה הזו בזמן (1967) היא צומת כל כך מרכזי. ז'ובים, אחד המוסיקאים הכי חשובים של המאה העשרים מביא לארצות הברית את הבוסה נובה ומעבר לדלת מתדפק צונאמי מטורף של אלבומי אולפן פסיכיים של רוק'נרול. ועדיין, למרות שה Wrecking Crew היו גדולים ומה שהם עשו עם בריאן ווילסון ב Pet Sounds היה אדיר כל אלה לא משתווים למה שקורה מעבר לאוקיינוס בבריטניה שם ג'ורג' מרטין, ג'ון לנון, פול מקרטני, ג'ורג' הריסון ורינגו סטאר הופכים את האולפן לאחד מכלי הנגינה המשמעותיים ביותר ומנסחים מחדש את המוסיקה הפופולארית. אם אפשר להגדיר את הדבר הזה בדרגות אז הייתי מסדר את זה ככה:
הדרגה הראשונה היא של פרנק סינטרה (מוסיקה קלאסית אמריקאית):
הדרגה השניה היא של ז'ובים (אתגור ההרמוניה, המלודיה והקצב המערביים):
הדרגה השלישית היא ה"התחפשות" ורוח הרוק'נרול:
והדרגה הרביעית היא אלבומי הקונספט והאולפן ככלי נגינה משמעותי.
קייטנו ולוסו אמר פעם שהוא תמיד הרגיש שהמוסיקה הברזילאית מתרחשת בחצר האחורית של המוסיקה האמריקאית ואני רק חשבתי לעצמי מה היה קורה אם היו לוקחים את המלחין הכי מאתגר ובמקום להפגיש אותו עם סינטרה היו מפגישים אותו עם פול וג'ורג'. מה היה קורה אז... כשקומה 2 וקומה 4 נפגשות.